+31 (0)33 – 202 25 63 carriere@houseofnow.nl

Het nieuwe werken. Iedereen heeft het erover. Over dat werknemers flexibel moeten zijn. Dat zij dezelfde mentaliteit als een ondernemer moeten hebben. Of deze manier van werken écht de toekomst heeft, weten wij natuurlijk nog niet. Wat wij wel weten, is dat er twee soorten banen zijn.
Bij de ene baan weet je dat jij niet op je plek zit. Hoe hard je ook werkt, het komt er niet uit. Je kunt veel meer, maar niemand ziet het. 

Je sleept jezelf er iedere dag heen en ondanks dat de collega’s best aardig zijn, wordt het nooit echt gezellig.
Bij de andere baan vliegen de uren voorbij. Je werkt keihard zonder dat het jou moeite kost. Jouw collega’s worden langzaam maar zeker vrienden en je krijgt alle kansen om verder te groeien.

Het verschil tussen deze twee banen zit niet in het bedrijf, niet in de collega’s en ook niet in het werk zelf.

Het verschil zit in de werknemer, in jou dus.

Want jij moet op zoek naar die ene baan. Waar jij al jouw talenten in kwijt kunt. Waar je met jouw kennis en kunde iets kunt toevoegen. En, misschien wel het allerbelangrijkste, waar jij jezelf kunt zijn. En die zoektocht begint niet bij de vacatures die er op dat moment zijn. Dat zou te makkelijk zijn. Die zoektocht begint bij jezelf. Met uitvinden wie jij bent en wat jij wilt. Met weten wat jij kunt. Want alleen als je dit weet en hardop durft uit te spreken, vind je de baan die het beste bij jou past. De plek waar jij thuishoort. Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk om jezelf onder de loep te nemen, om vertrouwen te hebben in jouw eigen kunnen. Dat vraagt om moed en doorzettingsvermogen. En toch moet het. Want het kan zomaar het verschil maken.

Het verschil tussen fluitend naar je werk gaan en jezelf van weekend naar weekend slepen. Aan jou de keus.

Interessant artikel?

Deel mij dan op LinkedIn