+31 (0)33 – 202 25 63 carriere@houseofnow.nl

Zorgvuldige selectie is belangrijk als je zoekt naar goed personeel of een fijne werkgever. Recruitment is een bewogen vak met veel invloeden van binnen- en buitenaf.

 Er is forse marktwerking, hevige concurrentie en het vinden en binden van talent is de grootste uitdaging. Klantintimiteit is dus leidend in deze tijd zou je zeggen, geen plek voor onzorgvuldigheid en legbatterij denken. Vaak is het tegendeel waar.

Weg van de bulk

Er wordt veel in bulk en hordes verkocht. We horen de verhalen van werkgevers die na de selectieprocedure van bureaus extra ronden inlassen omdat curricula niet toereikend zijn. Kandidaten reageren enthousiast op vacatures die niet bestaan of erger nog kandidaten krijgen de indruk dat ze niet bestaan. Ergens liggen hun gegevens te verstoffen in de anonimiteit van een slecht onderhouden database. Wie wat bewaart, heeft een ‘people pool’, die bestanden zonder gezicht en ambitie.

Imago

Zo ontstaat een slecht imago voor onze prachtbranche. Recruitment organisaties horen uit te blinken in andersom denken, creativiteit en mensvernuft. Een goed bureau zit vol onorthodoxe denker-doeners die alternatieven bieden waar anderen geen kansen zien. Zij zitten in het spanningsveld waar ambitie, de expansie ontmoet. Dat is de kern van de zaak: Zonder verslapping ambities naar ontluikende relaties omzetten. Relaties die zich onderweg moeten gaan bewijzen.

De start?

Niemand zit te wachten op old school recruitment. Er zijn voldoende sociale podia voor kandidaten om hun zegje te doen of iets klopt of niet. We hebben de beste technologieën ter beschikking, een uitstekende markt en bovenal nieuwe generaties die de arbeidsmarkt betreden met hun eigen eisen en beweegredenen. We mogen ons in de handen knijpen met dat talent en geloven in hun keuze voor kwaliteit.

Interessant artikel?

Deel mij dan op LinkedIn