+31 (0)33 – 202 25 63 carriere@houseofnow.nl

Het opbouwen van een sterk netwerk is een essentieel onderdeel in de zoektocht naar een baan. Tegenwoordig is netwerken eenvoudig. De wereld heeft zich geopend door de digitalisering 

en sociale media. Uit het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek (AGO) blijkt dat bijna een kwart van de 1.3 miljoen Nederlanders die van baan zijn gewisseld in 2017, via effectief netwerken een nieuwe baan vonden.

Kentering in denken, alleen red je het niet

Henrik Balmer, destijds de CEO van een groot cosmeticabedrijf omschreef netwerken ooit is als ‘the unpleasant task of trading favors with strangers’. Dit resulteerde in het feit dat hij zichzelf buiten de kring van mensen plaatste, die hij nodig had om goed te functioneren. Banden zijn belangrijk binnen de business. Een solide en betrouwbaar netwerk opbouwen is een vak geworden. Sterker nog voor bedrijven als bijvoorbeeld de recruitmentbranche is het een onlosmakelijk onderdeel van het businessmodel. Daarnaast is er maatschappelijk veel gaande door de digitale transformatie. Dit heeft tot gevolg dat veel bedrijven netwerkorganisaties worden die bouwen op- en delen met partners en stakeholders. Er is meer transparantie en ruimte voor drijfveren en gelijkgestemdheid. Maar ook aan de keiharde zakelijke kant zien we de platformgedachte ontstaan, kleine retailers die zich aansluiten bij grote vendoren om mee te kunnen in de vaart van de service. Ook een vorm van netwerk. Moraal is dat we niet meer zonder kunnen op zowel meta- en microniveau. We zijn hyper-verbonden.

Niet alleen zakelijk, maar vooral ook persoonlijk

Binnen een recruitment organisatie als House of Now is dat ‘netwerken’ iedere dag een vast onderdeel van het werk. We vinden immers via het netwerk de juiste vakfanaten. We verdiepen ons in mensen, in hun omgeving en de beweegredenen om van baan te wisselen. Daarnaast bouwen we aan een vertrouwensband met klanten en kandidaten. We netwerken met elkaar voor de beste ideeën en inzichten. Maar bovenal houden we samen de bal continu in de lucht want … het spel? Dat speel je altijd met elkaar, zo blijkt.

Interessant artikel?

Deel mij dan op LinkedIn