+31 (0)33 – 202 25 63 carriere@houseofnow.nl

Na jaren zwoegen is het dan zover, eindelijk heb je dat felbegeerde papiertje op zak. Je laat de schoolbanken achter je en begint aan de volgende uitdaging: het vinden van je eerste (echte) baan. 

Onwijs leuk, maar ook een beetje spannend. Hoe word jij die topper die binnen no time zijn eerste baan heeft?  

Doe eens gek
Je zult niet de enige zijn die staat te popelen om aan de slag te gaan. Concurrentie is er genoeg en dus is opvallen belangrijk. Tijd voor anders denken en doen! Hieronder enkele tips: 

  1. Vermijd de standaard
    Vermijd vooral het standaard -in Word- opgemaakte cv en de oersaaie sollicitatiebrief. Maak een interactief CV in de vorm van een game, huur een billboard of zing een nummer. Er bestaat geen limiet voor creativiteit. Een van onze collega’s bij House of Now heeft, voor een sollicitatie bij Arla, zichzelf ooit gefotoshopt op een pak melk als gezochte persoon. Resultaat? Een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek! Heb je meer inspiratie nodig? Google op ‘creatief solliciteren’ of bekijk Robby Leonardi’s interactieve cv. En last but not least: Laat je inspireren door de laatste trends op het gebied van social media.

  2. Verbreed je blik
    Kijk vooral ook buiten jouw branche. Er zijn genoeg mensen die werken binnen een sector waar ze in eerste instantie niet voor hebben gestudeerd. Beperk jezelf niet en zie met name de kansen. In het ergste geval helpt dit je om te bepalen wat je niet zoekt binnen een baan. Volgens het Grote Qompas Campusonderzoek 2018 zijn de belangrijkste oriëntatiemiddelen voor HBO studenten stages, LinkedIn en vacaturewebsites. Durf ook hier voor een andere insteek te kiezen: bezoek een carrière dag en kijk wat je aanspreekt, vraag of je een dag mee mag lopen binnen een bedrijf, volg een praktische cursus, begin aan een hobby die past bij het beroep dat je zoekt of meld je aan voor vrijwilligerswerk. 

Een vaste formule is er niet, maar wat je ook doet: doe het vooral anders, wees creatief en treed buiten de gebaande paden. Zo heb jij binnen no time die eerste baan!

 

Interessant artikel?

Deel mij dan op LinkedIn