+31 (0)33 – 202 25 63 carriere@houseofnow.nl

Stel, je bent op gesprek geweest en je bent er heilig van overtuigd dat jij deze baan verdient.

 

Je vlast op een strategie om te voorkomen dat je na de sollicitatie met het badwater wordt weggegoten. Dat zou zonde zijn en het risico is aanwezig, er waren immers veel goede kandidaten in de race.

Uit beeld raken is dus een optie

Hoe vervelend ook, het wil helemaal niet zeggen dat je ‘in beeld blijft’ na een gesprek. Er zijn legio voorbeelden van kandidaten die- hoe schandalig ook- na een interview helemaal niets meer horen. Naast het feit dat dat iets zegt over de ethiek van de werkgever zegt het ook iets over jezelf. Maar we gaan nu even uit van het gezonde scenario van een solide werkgever en jij in de rol van proactieve sollicitant.

Afwachten heeft een houdbaarheid

Afwachten kan best een tijdje maar daar hoef je het niet bij te laten. Een actieve houding en enige brutaliteit mag best. Het is slim om na het gesprek een kort bedankje te sturen waarin je aangeeft het een prettig gesprek te hebben gevonden. Benadruk de inhoud en je indruk van de sfeer. Indien je beschikt over de e-mailadressen van alle aanwezigen bij het gesprek, stuur hen dan ook een persoonlijke mail.

Spreek je intentie uit

Blijft het lange tijd stil? Schuw dan niet te bellen om even een korte update te krijgen van de procedure en de wachttijden. De betrokkene in kwestie heeft dan je stem én achterliggend enthousiasme weer gehoord. Mensen hebben herhaling nodig. Daar is een waarschuwing wel op zijn plaats. Het is belangrijk dat je het geheel niet te zwaar maakt. Je wilt niet overkomen als een gepasseerde tiener met liefdesverdriet. Sollicitaties zijn nu eenmaal een formaliteit met geschreven en ongeschreven regels, ken ze en zet ze naar je hand.

Netwerk

Zet je netwerk in, je kunt in contact blijven met het bedrijf waar je solliciteerde, door op LinkedIn de mensen op te zoeken waar je het gesprek mee voerde. Kijk of er een goede connectie was destijds want ook hier geldt, je wilt geen gekke stalker-like trekjes toegewijd krijgen. Een goede opvolgstrategie draagt bij aan het succes van een sollicitatie en daarbij is het van belang jezelf te blijven.

Kortom, ga oefenen!

Werkt de eerste opvolgstrategie niet goed? Realiseer je dat dat de perfecte manier is om je verder te ontwikkelen. Snel falen betekent snel leren. Reflecteer op welke vlakken jij je kunt verbeteren en welke ‘rules of engagement’ je misschien over het hoofd hebt gezien.

Interessant artikel?

Deel mij dan op LinkedIn