+31 (0)33 – 202 25 63 carriere@houseofnow.nl

Herkenbaar? Je hebt allerlei plannen voor een frisse start, een nieuw begin, een andere aanpak. Een sixpack, minder stress of een volgende stap in je werk. Je doet het een paar keer aardig en vervolgens raak de boel in het slob. 

Hoe kun je ervoor zorgen dat de zaken die je beoogt gewoon doorgevoerd worden? Voor veel mensen blijft het bij het verlangen want de werkelijkheid blijkt complex. Het gaat namelijk om consistentie en continuïteit, iedere keer een stap vooruit. En je zult -af en toe- moeten omkeren in een doodlopende straat waar je per ongeluk rijdt.

Mensen hebben de neiging om alle verlangens te laten accumuleren tot een bepaald moment waarop ze van start gaan. Dat kan 1 januari zijn, een verjaardag, de eerste dag van een nieuwe baan, de eerste maandag van de maand. Alsof je plots een streep moet trekken en de gehele armada daarvanuit zal vertrekken. Onze tips? Hier komen ze:

  1. Evolutie over revolutie, patronen moet je eerst zien en vervolgens begrijpen waarom ze zijn ontstaan voordat je de verandering kunt inzetten. Een hardnekkige gewoonte of patroon laat zich niet even snel de nek omdraaien. Daar heb je destijds veel te hard aan gewerkt. Neem kleine stappen in plaats van enorme vertrekhavens als Oud en Nieuw.

  2. Vraag mensen naar hun bevindingen, kijk of mensen merken dat je punctueler, mondiger of doortastender te werk gaat (of minder slechte gewoontes hebt 😉

  3. Bouw ‘stop en bewonder momenten’ in, laad je tussentijds op zodra je je nieuwe dingen aanleert. De beste topsporters kunnen zich tussen wedstrijden door razendsnel opladen. Dat betekent dat je soms de zaken even moet loslaten om ze te kunnen bekijken. Ben ik nog goed bezig? Check….en verder.

  4. Creëer gevoel van grip, veel mensen houden van een bepaalde mate van controle, doe gerust af en toe een check of je alles redelijk binnen de perken houdt. Dat helpt bij de eerste stappen naar verbetering.

  5. Maak geen start maar doe aanpassingen die overzichtelijk zijn en uiteindelijk tot 1 groot geheel leiden, Simon Sinek heeft een mooie theorie over kleine stappen vooruit die een groot verschil maken, kijk em hier

Regeren is vooruitzien maar weten wat je wilt gaan regeren is natuurlijk de eerste stap.

Succes!

 

Interessant artikel?

Deel mij dan op LinkedIn