+31 (0)33 – 202 25 63 carriere@houseofnow.nl

Het nieuwe jaar lonkt. En dat betekent dat het weer tijd is voor goede voornemens. Tijd om te dromen over wie je wilt worden en wat je wilt doen. Om de lat flink hoog te leggen en jezelf een paar fikse doelen te stellen. Dat is prima. Als je er daarna niet al te veel tijd aan besteedt en er niet al te veel waarde aan hecht. Want eindeloos denken aan het doel dat je wilt bereiken  of – nog erger – je er blind op staren, brengt je niet veel verder. Integendeel. 

Als je dit doet, raak je gegarandeerd gefrustreerd en is de kans groot dat je opgeeft.

Ter verduidelijking een voorbeeld. Laten we de spelers van het Nederlands elftal nemen. Die zijn echt niet zover gekomen door te dromen over een oranje shirt om hun schouders. Dat dromen zorgde voor de richting van hun actie. Niet meer en niet minder. Ze hebben het gered door te trainen. Keihard te trainen. Iedere dag. Jaren achter elkaar. Ze stelden zichzelf een doel, droomden van een debuut en gingen weer vol goede moed verder.

En wat voor die jongens geldt, geldt voor iedereen. Je moet jezelf een doel stellen en dan over gaan tot de orde van de dag, doen wat je moet doen. Vol overgave. Steeds weer. Zodat je vandaag beter in je werk bent dan gisteren, morgen beter dan vandaag en je op een dag je doel bereikt.

Interessant artikel?

Deel mij dan op LinkedIn